Overheden

Europees Consumenten Centrum (http://www.eccnederland.nl/nl)
“Onafhankelijke publieke dienstverlener” voor Europese consumenten  (in EU, Noorwegen en IJsland) die een geschil hebben met een ondernemer in een andere lidstaat. Onderdeel van Europese Consumenten Centra (ECC-Net) netwerk, initiatief van de Europese Commissie en verschillende Europese lidstaten.

Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (https://www.nvwa.nl/)
De NVWA is een overheidsorganisatie die de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn en de veiligheid van voedsel en consumentenproducten bewaakt en de natuurwetgeving handhaaft. (Voorheen: Keuringsdienst van Waren)

Autoriteit Consument & Markt (https://www.acm.nl/nl/)
Toezichthouder ACM “bevordert kansen en keuzes voor bedrijven en consumenten bevordert. Kansen voor innovatie, nieuwe producten, diensten en bedrijven. Keuzes voor consumenten, die echt wat te kiezen hebben en durven kiezen. Hier ligt de sleutel voor goedwerkende markten”. (Voorheen: Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

ConsuWijzer: Keurmerken (http://www.consuwijzer.nl/Keurmerken)
Dit is een informatieloket van de overheid waar consumenten gratis informatie en advies kunnen krijgen, bijvoorbeeld in geval van problemen met een bedrijf (vragen of klachten).