Maatschappelijke organisaties in Nederland

Platform Aarde Boer Consument (http://aardeboerconsument.nl)
Platform ABC wil de kloof dichten tussen de boer en de consument. Het platform zoekt samenwerking met consumenten, waarmee de zorg gedeeld wordt over voedselveiligheid, duurzaamheid, positie van de boeren, vitaal platteland en een milieu- en diervriendelijke landbouw

St. Onderzoek Multnationale Ondernemingen (http://www.somo.nl/)
Non-profit onderzoeks- en adviesbureau dat sinds 1973 onderzoek doet naar de gevolgen van bedrijfsbeleid van Multinationale Ondernemingen (MNO’s) en naar de gevolgen van de internationalisering.

Milieudefensie (http://www.milieudefensie.nl)
Vereniging met verschillende themagroepen die actief campagne voert rond binnen- en buitenlandse thema’s. VMD streeft een duurzame, schone wereld na waar het leven goed is en het draagvermogen van de aarde wordt gerespecteerd en ten goede komt aan de gehele wereldbevolking. De organisatie signaleert milieuproblemen, agendeert oplossingen en mobiliseert grote groepen mensen.

EerlijkWinkelen (https://eerlijkwinkelen.nl)
Stichting EerlijkWinkelen is opgericht in juli 2010 en heeft als doel consumenten de weg te wijzen naar winkels die fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen.

Proefdiervrij (http://www.proefdiervrij.nl/)
De organisatie zet zich uitsluitend in voor de belangen van proefdieren, onder andere met informatie over was- en schoonmaakmiddelen, dierenvoeding en andere producten die dierproefvrij geproduceerd zijn.

Werkgroep Voetafdruk Nederland (http://www.voetafdruk.eu/)
Op deze Mondiale Voetafdruk-site vindt u informatie over de Mondiale Voetafdruk, een snelle berekening van uw eigen Voetafdruk en tips om uw Voetafdruk te verkleinen.

Wakker Dier (http://www.wakkerdier.nl/)
Stichting die zich inzet voor het bevorderen van het welzijn van landbouwhuisdieren en het afschaffen van de bio-industrie. Wakker Dier voert ook campagnes gericht op de verkoop van vlees in supermarkten (zoals ‘Plofkippen’, ‘Kiloknallers’, ‘Blank kalfsvlees’, Legbatterij-eieren’).

Varkens in Nood (http://www.varkensinnood.nl/)
Stichting die met beschaafde en spraakmakende campagnes probeert publiek, politiek, supermarkt en ook varkensboeren ervan te overtuigen dat onze varkens een beter leven verdienen.

Dierenbescherming (http://www.dierenbescherming.nl/)
De vereniging (Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren (kortweg Dierenbescherming)) komt op voor de belangen van alle dieren.
Pagina ‘Diervriendelijk consumeren’