Alternatief winkelen

Droplift
http://www.droplift.com

Maak je eigen CD’s, ga daarmee naar de supermarktketen of grote platenzaak en laat de CD’s achter in een rek dat je geschikt vindt. Tussen de Top40- en andere gevestigde pophits wachten jouw CD’s op klant(en) die ermee naar de kassa lopen…

Shopdropping
http://www.shopdropping.net

Verander thuis ongemerkt de verpakking van gekochte blikjes en zet ze daarna terug op hun schap in de supermarkt. Geef de labels een ander aanzien door eigengemaakte foto’s of tekeningen te gebruiken maar laat streepjescode en prijsetiket intact.

Wereldwinkels
https://wereldwinkels.nl/

De bijna 400 Wereldwinkels verkopen authentieke producten met een hedendaags tintje uit ontwikkelingslanden. Inkoop volgens eerlijke handelscriteria en handel gebaseerd op dialoog, transparantie en respect zorgen voor een geregeld inkomen voor de producenten.

Fairtradekookboek-weblog
http://fairtradekookboek.wordpress.com

Fairtrade weblog van Wereldwinkel in Hasselt (B), met vele categorien waaronder duurzaam consumeren, fairtrade marketing, fairtrade transparantie, labels en keurmerken, supermarkt- en distributiesector, voedingsindustrie, voedselkilometers en wereldhandel.