Een mislukte poging tot Union Busting van Thuisbezorgd

(4 juni 2022) Hoe Thuisbezorgd ons gesprek annuleerde en waarom we er sterker uit kwamen dan voorheen.
Door: Radical Riders


Overgenomen van Radical Riders, vertaald door Globalinfo.nl 26 mei 2022

Wij zijn afgelopen vrijdag (13 mei, vert.) naar het hoofdkantoor van Just Eat Takeaway/Thuisbezorgd geweest om te laten zien dat wij het op het laatste moment afzeggen van het geplande gesprek met ons bestuur niet accepteren. In plaats van een open gesprek over hoe we onze werkplek kunnen verbeteren met deelname van andere riders, onze advocaat en een FNV-vertegenwoordiger, werd een van ons gevraagd om op een bepaald moment in de toekomst een geheim gesprek te voeren met Randstad en Thuisbezorgd. Dit zou neerkomen op het stopzetten van de vakbondsactie die momenteel gaande is bij Thuisbezorgd, omdat het ons zou scheiden in plaats van verenigen.

We waren het erover eens dat we Thuisbezorgd niet mogen laten dicteren hoe we problemen aanpakken. We besloten om de straat op te gaan en voor hun deur te verschijnen om duidelijk te maken dat we niet verdeeld kunnen worden. Met spandoeken, muziek, liederen en toespraken hadden we een krachtig piket dat goed werd ontvangen door voorbijgangers. We spraken over onze arbeidsomstandigheden en lazen citaten en verhalen over de problematische en soms zelfs illegale dingen die in verschillende steden in heel Nederland gebeurden.

Een delegatie van ons ging het gebouw binnen en er werden nieuwe gesprekken beloofd, wat aantoont dat het tonen van kracht en aanwezigheid de manier is voor werknemers om zich te organiseren en te krijgen wat ze willen. We zullen samen blijven staan, en we zijn niet bang om weer met meer mensen en meer druk te verschijnen als Thuisbezorgd zijn woord niet houdt.

We zijn solidair met werknemers die zich in andere landen organiseren om Just Eat Takeaway verantwoordelijk te houden voor hun praktijken en zullen de strijd voortzetten!

Meer lezen:
– ¨Thuisbezorgds Dante: ik weiger cynisch te zijn,¨ Radical Riders, 2022.
Aankondiging Algemene Vergadering Radical Riders op 22 juni 2022.

(Verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=11183)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *