27 november, Rotterdam: actie Extinction Rebellion tegen Black Friday

(21 november 2020 – update 201125) Aanstaande vrijdag – Black Friday – komen actievoerders van Extinction Rebellion in Roterdam in opstand tegen het bestaan van deze ´ feestdag van kortingen en overconsumptie´. Hun boodschap: END BLACK FRIDAY!

Overgenomen van de website van XR Nederland

END BLACK FRIDAY ROTTERDAM!  👗  🔥

Black Friday, de feestdag van kortingen en overconsumptie komt eraan. Op vrijdag 27 november 2020 zullen we in opstand komen tegen het bestaan van deze dag. Onze boodschap is duidelijk: END BLACK FRIDAY!  📣

Black Friday is de ultieme viering van het massaconsumentisme. Het is een dag waarop bedrijven enorme, onweerstaanbare kortingen aanbieden aan consumenten. De consumenten worden verleid om dingen te kopen die ze niet nodig hebben. De productie van deze grondstoffen heeft een hoge prijs voor arbeiders in de industrie en onze leefomgeving.  🌍  🆘

We verdienen allemaal meer dan 70% korting – we verdienen een toekomst. We verdienen het om te leven.  🤱🏽  ✊🏼  We hebben de bedrijven niet nodig om te leven, maar ze hebben ons nodig om te overleven. Als we stoppen met het geven van ons geld omdat we ons realiseren dat er genoeg alternatieven zijn voor massaconsumptie, zullen ze een voor een failliet gaan.

Programma:
* GUERILLA REPAIR (CENTRUM)  🧶 ✂️
Neem een kussentje mee om op te zitten en kleiding om te repareren of op te leuken! We zullen leuke XR patches meenemen die je kunt naaien op je kleding ook hebben we repareer-coaches beschikbaar die je op we kunnen helpen. Neem ook een naaisetje meet als je dat hebt.

* TOXIC SYSTEM FLASHMOB (CENTRUM)  👩🏻‍💻  🙌🏻
Meer informatie over dit onderdeel volgt nog!

* EN DECENTRALE / INDIVIDUELE ACTIES
Link for updates: https://www.facebook.com/events/582945059181923/

Details
Datum: november 27
Tijd: 13:00 – 18:00
Evenement Categorie: Actie
Organisator Extinction Rebellion Rotterdam
Email: rotterdam [at] extinctionrebellion [dot] nl
Locatie: Rotterdam

Extinction Rebellion Nederland is een grassroots beweging geïnspireerd op Extinction Rebellion.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Lees meer over Black Friday op de website van Wereld Feesten Almanak.

En hier over Niet-Winkeldag en Koop Niets.

 

 

Update 25 november:

Ook in Enschede, Utrecht, Alkmaar, Haarlem en Roermond voert Extinction Rebellion actie tegen Black Friday. Zie hun agendawebpagina.

Een andere benadering is het uit Franse overgewaaide initiatief van Green Friday. Meer daarover in ¨Geen Black Friday meer, maar Green Friday¨ van Duuurzaamnieuws ( 21 november 2020).

(Verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=10071)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *