Webboek Boeren-Geschiedenis, over leven en strijd van kleine boeren wereldwijd

(1 november 2020) Jan Paul Smit stelde een webboek samen met 168 verhalen over kleine boeren en anderen die door de eeuwen heen zorgden voor het voedsel op tafel. Ieder verhaal verwijst naar een fraaie roman of film waarop het verhaal is gebaseerd.

JP Smit: ¨Een Boeren-Geschiedenis voert ons in 168 verhalen door de wereldgeschiedenis, gezien door de ogen van kleine boeren. Onderdrukking, verzet, dromen van een eigen boerderijtje, de harde realiteit van oorlog en emigratie, intens verdriet om een verloren liefde, vreugde over een mooie oogst – van alles komt aan bod. We maken kennis met akkerbouwers, vissers, volkshelden, boerenmeiden, kleine kinderen, oude vrouwen, herders en landontginners. De hele bonte wereld van het boerenbestaan ontrolt zich voor onze ogen in verhalen uit lang vervlogen tijden, de roerige twintigste eeuw of de modernste tijd. Van Senegal tot Australië en Hongarije, van Turkije tot Japan en Mexico.
Ieder verhaal verwijst naar een fraaie roman of film, zodat je verder kan lezen of kijken als je je aangesproken voelt. Bij ieder verhaal staan twee grote foto’s, zodat je je in het gebied waant waarin het verhaal zich afspeelt.¨

Boeren-Geschiedenis is te vinden op de website Peasant Autonomy. Het hele webboek, onderdelen daarvan en de fotos zijn te downloaden.

(Verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=10047)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *