15 april: TNI-webinar over Corona en het geglobaliseerde voedselsysteem

(13 april 2020 – update 220227) Op woensdagmiddag 15 april houdt het Transnational Institute haar 3e internetseminar over de Coronacrisis. Titel: ¨Een recept voor een ramp: geglobaliseerde voedselsystemen, structurele ongelijkheid en Covid-19¨. Sprekers: Rob Wallace (´Big Farms Make Big Flu´) en activisten voor rechtvaardige landbouw uit Myanmar, Palestina, Indonesië en Europe.


(Overgenomen van TNI webinars)

Woensdag 15 april programmeert het Transnational Institute uit Amsterdam (TNI) vanaf 16 uur (CET) een internet seminar over de Coronacrisis en het geglobaliseerde voedselsysteem. Tijdens het webinar worden een aantal terreinen verkend:
– over hoe het geglobaliseerde industriële voedselsysteem de basis legde voor de opkomst van het COVID-19 virus;
– over de structurele verbinding tussen agroindustriële ondernemingen, pathogenen en de precariteit van het uitgebuite industriële arbeidsreservoir;
– en over de noodzaak om over te schakelen op rechtvaardige en veerkrachtige voedselsystemen.

Sprekers zijn de evolutiebioloog Rob Wallace en activisten voor rechtvaardige landbouw uit Myanmar, Palestina, Indonesië en Europe.

Achteraf is de webinar hier te beluisteren en te downloaden.


De sprekers
:

* Rob Wallace
Schrijver van het boek ¨Big Farms Make Big Flu¨ en co-auteur van ¨Neoliberal Ebola: Modeling Disease Emergence from Finance to Forest and Farm¨. Hij onderzocht de manieren waarop de kapitalistische systemen voor voedselproductie en landbouw dodelijke pathogenen voortbrachten. Zijn onderzoek werd destijds genegeerd, maar wordt nu wereldwijd aangehaald in de mainstream media.

* Moayyad Bsharat
Hij is verbonden aan de Palestijnse Union of Agricultural Work Committees (UAWC), een lidorganisation van La Vía Campesina.

* Arie Kurniawaty
Zij is verbonden aan de Indonesische feministe organizatie Solidaritas Perempuan (SP) die samenwerkt met vrouwen in grassrootsgemeenschappen zowel in stedelijke als landelijke gebieden.

* Sai Sam Kham
Hij is verbonden aan de Metta Foundation in Myanmar.

* Paula Gioia
Zij is verbonden aan de European Coordination Via Campesina (TBC).


De webinars van 1 en 8 april:

Deze maand organiseert TNI elke week een webinar over de Corona-crisis. TNI: ¨Er worden radicale analysis gepresenteerd van uitmuntende deskundigen die bijdragen aan de discussie over hoe deze pandemie de onrechtvaardigheden van de wereldwijde economische orde openbaart en hoe deze crisis een keerpunt moet worden om systemen, structures en beleid op te zetten die de gemarginaliseeden bescherming bieden en die iedereen in staat stelt in waardigheid te leven

De eerste twee uitzendingen waren een groot succes met ongeveer 3000 geregisteerde deelnemers uit bijna 80 landen.

De titels en weblinks van deze twee webinars:

April 8: ¨The coming global recession: building an internationalist response¨ – Videolink

April 1: ¨Building an internationalist response to Coronavirus¨ – Videolink

Meer info op deze pagina.

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=9733)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *