1-16 oktober: Eat This Roadtrip en publieksevenement over voedselvraagstukken

(29 september 2015) Eat-this,Roadtrip,FoodGuerilla_bannerIn aanloop naar Wereldvoedseldag (16 oktober) is er een ‘Eat This Roadtrip’ en een avondvullend programma over pijnpunten en oplossingen voor grote én kleine voedselvraagstukken. Tussen 1 en 16 oktober zijn er acties in verschillende steden in het land over verbetering van het huidige voedselsysteem en op 15 oktober is er een groot Eat This-publieksevenement in Amsterdam.

Op 15 oktober organiseren FoodGuerilla en OxfamNovib een avondvullend programma om Wereldvoedseldag hoog op ieders agenda te plaatsen. Het programma is bomvol internationale sprekers, masterclasses en DIY-tips. Samen met 500 andere gasten wordt gezocht naar de pijnpunten en oplossingen voor grote én kleine voedselvraagstukken. Het vindt plaats in Pakhuis de Zwijger. Meer daarover op http://www.eatthis.nu

Eat-this,FoodGuerilla-2

Daaraan voorafgaand is er de Eat This Roadtrip die wordt gesteund door FoodGuerilla. Deze roadtrip bestaat uit 10 acties voor een beter voedselsysteem waarbij tussen 1 en 16 oktober verschillende steden in het land worden aangedaan.

Wereldvoedseldag

In 1981 heeft de Verenigde Naties 16 oktober uitgeroepen tot Wereldvoedseldag. Een dag waarop we wereldwijd aandacht vragen voor ons voedsel. Voor de 800 miljoen mensen die dagelijks te maken hebben met honger, voor onze voedselzekerheid, en voor de toekomst van ons eten. Hoe voeden we iedereen ter wereld op een manier die niet schadelijk is voor mens, dier en de natuur? En hoe kunnen we in Nederland een flinke steen bijdragen? FoodGuerrilla (onderdeel van OneWorld) grijpt Wereldvoedseldag bij de horens en faciliteert tien te gekke good-food acties door heel Nederland!

Eat This Roadtrip-acties

Een van de acties is het Meal of Ignorance (Maaltijd van Onwetendheid) op 10 oktober in Rotterdam, een diner waarbij je meer te weten komt over het ontstaan van honger, maar ook over hoe je gezond eet en minder verspilt. ¨Mensen moeten na het diner naar buiten lopen met het idee dat zij wel degelijk iets kunnen veranderen.¨

Dit zijn alle acties van de Eat This Roadtrip op een rijtje:
1   Oktober – Seafood – Den Haag
2   Oktober – Eet eens Wier een Dag – Breda
4   Oktober – Pluk je Wild! – Utrecht
8   Oktober – The Chocolate Monster – Maastricht
10 Oktober – The Meal of Ignorance – Rotterdam
11 Oktober – De Gekke Groente Soep – Venlo
12 Oktober – De Drijvende Kas – Amsterdam
13 Oktober – Amsterdam Eats Insects – Amsterdam
14 Oktober – Die Küche der Stadtmuzikanten – Groningen
15 Oktober – Eat This- avondvullend programma – Amsterdam
16 Oktober – Sustainaborrel – Arnhem

Kijk voor  een volledig overzicht van alle 10 acties op http://www.foodguerrilla.nl/eat-this-roadtrip.

Bronnen:
– ¨Tien acties in aanloop naar Wereldvoedseldag veroveren Nederland,¨ Food Guerilla¨, 28 september 2015.
– ¨EAT THIS¨

(weblink: https://www.supermacht.nl/?p=5286)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.