29 aug., Den Haag: ‘We zijn het MEGAzat’-manifestatie (tegen intensieve veehouderij en gevolgen)

Wezijnhet MAGEzat,hetkananders2015(28 augustus 2015) Op zaterdag 29 augustus wordt in Den Haag de vierde ´We zijn het MEGAzat!- Het kan anders´- manifestatie gehouden. Milieudefensie en ‘We zijn het MEGAzat’ roepen op om te komen demonstreren tegen de intensieve veehouderij en de gevolgen die de industrie heeft op het klimaat, de wereldvoedselverdeling en de volksgezondheid. (van 13-16 uur op het Malieveld)

Nederland telt 120 miljoen dieren: zie jij ze weleens?

Nergens houden we meer dieren per hectare landbouwgrond dan in Nederland. Velen van deze 120 miljoen landbouwdieren staan in megastallen. Dieren in een megastal komen nooit buiten, kunnen niet wroeten en zien (vrijwel) geen daglicht. Staarten worden zonder verdoving afgeknipt en hoektanden ingekort. Deze manier van veeteelt heeft weinig meer met landbouw te maken.
Veehouderij zorgt wereldwijd voor grote problemen

De veehouderij in Nederland zorgt voor een mestoverschot, luchtvervuiling, stank, problemen met de volksgezondheid én megastallen tasten ons landschap aan. Wereldwijd draagt de veehouderij voor 20 procent bij aan de uitstoot van broeikasgassen. De grootschalige teelt van veevoer legt bovendien een groot beslag op landbouwgrond. Zo is de sojateelt verantwoordelijk voor de kap van regenwoud, uitputting van de bodem, vervuiling door landbouwgif en landroof.

We zijn het MEGAzat! En jij?

Maak jij je ook zorgen over de verindustrialisering van de veehouderij met steeds grotere stallen, meer dierenleed, antibioticaresistente bacteriën en vervuiling van het milieu? Kom dan 29 augustus om 13 uur naar het Malieveld in Den Haag. Laat weten dat jij het ook MEGAzat bent!

Hoe meer mensen, hoe krachtiger de boodschap

Terwijl de negatieve gevolgen voor mens, boer, dier en klimaat steeds duidelijker worden, wordt de vee-industrie alleen maar groter en groter. Dat vraagt ook om een groot signaal aan de politiek, dus hoe meer mensen hoe beter.

Alleen een goed geïnformeerde consument kan de juiste keuzes maken.

Het programma is hier te vinden

Meer informatie:
– ´We zijn het megazat´
Waarom organiseren wij deze manifestatie?

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=5165)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *