15 april: ¨Besprekingen Ahold en CIW over toetreding Fair Food Programma¨

(15 april 2015) Vandaag hield Ahold zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in Amsterdam.  Chief Executive Officer Dick Boer van Ahold en vertegenwoordiger Lucas Benítez van de Coalition of Immokalee Workers vertelden de aandeelhouders dat ze in bespreking zijn over Ahold´s deelname aan het Fair Food Program. De besprekingen zijn nog niet afgerond maar beide partijen zijn optimistisch over een positieve uitkomst. Het FairFoodforAhold campagneteam denkt dat Ahold hiermee vandaag een stap heeft gezet op weg naar arbeiders-gestuurde sociale verantwoordelijkheid (Worker-led Social Responsibility) in zijn retailketen.
.
Vandaag hielden de aandeelhouders van Ahold hun jaarvergadering in het Muziekgebouw aan het IJ, te Amsterdam. Tijdens die vergadering meldden vertegenwoordigers van het supermarktconcern en van de organisatie van tomatenplukkers uit Immokalee (Florida) dat ze recentelijk onderhandelingen zijn begonnen over deelname van Ahold aan het Fair Food Programma.

In zijn openingsspeech zei CEO Dick Boer het volgende: ¨Tijdens deze vergaderingen waren afgevaardigden van de Coalition of Immokalee Workers de afgelopen jaren aanwezig, zoals u weet. Inmiddels kan ik u melden dat we zeer productieve gesprekken gevoerd hebben met CIW. We zullen deze voortzetten in de hoop dat we in de nabije toekomst met een positief bericht naar buiten kunnen treden.. [1]¨

Iets later tijdens deze aandeelhoudersvergadering zei CIW-vertegenwoordiger Lucas Benítez:: ¨Mijn naam is Lucas Benítez, en ik vertegenwoordig hier de Coalition of Immokalee Workers en het Fair Food Program, het leidende sociale verantwoordelijkheidsprogramma ter bescherming van mensenrechten in de huidige agrarische aanvoerketens. Ik ben verheugd te kunnen aangeven dat we recentelijk serieuze besprekingen zijn begonnen met vertegenwoordigers van het bedrijf over Ahold´s deelname aan het Fair Food Programma, en we hopen en geloven dat die gesprekken zullen leiden tot een stimulerend nieuw partnerschap in de naaste toekomst, een partnerschap dat, met Ahold´s leiderschap, voordelen biedt aan alle relevante stakeholders in Ahold´s tomaten aanvoerketen. [2]¨

Het Nederlandse Fairfoodforahold campaign team hoopt van harte dat Ahold en CIW snel tot overeenkomst komen. Meer informatie volgt.

Noot:
[1] Uit ¨Persbericht Ahold, Ahold CEO Dick Boer spreekt aandeelhouders vergadering toe¨, 15 april 2015.
[2] De weergave van de live stream is vanaf morgenmiddag te vinden op deze website van Ahold. Daar zijn ook alle relevante documenten te vinden.

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=4670)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *