Schijnbeweging van Ahold na kritiek op uitblijven van handtekening onder Fair Food Program

(10 april 2015) (update: inmiddels is bekend geworden dat er inderdaad onderhandelingen gaande zijn) Vanochtend stuurden FNV, FairWork, Rural Sociology Group WUR en andere organisaties een Open Brief aan Ahold. Ze dringen aan op ondertekening van het Fair Food Program van de Coalition of Immokalee Workers (CIW). Dat is nodig om structurele uitbuiting in Ahold´s aanvoerketen tegen te gaan. Via de Telegraaf reageerde het concern door te suggereren dat het hierover in gesprek is. Maar dat is onjuist! Woensdag 15 april zal de CIW de Ahold´s aandeelhouders nogmaals uitleggen hoe het werkelijk zit.

De Open Brief van FNV, FairWork, Rural Sociology Group Wageningen University, TIE-Netherlands, InfoBridge Foundation, Bureau VerAntwoord en Stichting OKIA is getiteld ¨Open brief aan Ahold: een verantwoordelijke retailer luistert naar zijn werkers¨.

Het artikel met de reactie van Ahold op die open Brief is getiteld ¨‘Ahold moet verantwoordelijkheid nemen in VS’,¨ Telegraaf, 10 april 2015.

Op 15 april wordt er van 12 tot 14:30 een picketline gehouden waaraan je mee kunt doen. Het vindt plaats voor het Muziekgebouw aan het IJ, te Amsterdam en is bedoeld om de aandeelhouders van Ahold nog eens te vertellen hoe belangrijk de ondertekening van het Fair Food Programma is.
De aandeelhoudersvergadering begint om 14 uur en is alleen toegankelijk voor … aandeelhouders.

Via een speciale facebookpagina van de Fair Food for Ahold-campagne kun je op de hoogte blijven van de picketline-actie. Als je mee wilt doen, laat het dan weten via FB of via email.

Update:

De Open brief kan nu ook worden getekend door andere organisaties en indiduen. Klik daarvoor op:
¨Call to Ahold ´A responsible retailer listens to its workers´ (NL, ENG)¨

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=4641)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *