Brochure: ´TTIP, een onverteerbaar monsterverdrag´

ttip-monster(7 april 2015) ASEED schreef de brochure ‘TTIP, een onverteerbaar monsterverdrag‘ (*) over de impact van het Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) op de voedselvoorziening van de Europese consument. De Europese Unie en de Verenigde Staten onderhandelen al een paar jaar stevig over dit veelomvattende vrijhandelsverdrag, en buiten het zicht en bereik van Europese burgers om draaien de lobbyisten van de multinationale bedrijven overuren. De brochure geeft zowel aan wat de algemene werking en gevolgen zijn, als ook wat de gevolgen zullen zijn op het gebied van voedselveiligheid.

(*) de brochure is geschreven door stagiaire Susanne Maenen en is hier te vinden. En ook daar.

Meer over ASEED (Action for Solidarity Environment Equality and Diversity): zie hier.

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=4587)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.