CNV vraagt Aldi-personeel mee te denken over verbeterplan op werkvloer

(2 mei 2014) In 2013 onderzocht de Inspectie SZW de arbeidsomstandigheden bij Aldi. De directie moest onderzoek doen naar de psychosociale arbeidsbeleving en fysieke belasting van werknemers en een risico-inventarisatie op stellen. Nu moet er een plan van aanpak worden opgesteld. CNV Dienstenbond vraagt het Aldi-personeel om daarvoor oplossingen voor ´knelpunten´ aan te dragen.

Op 18 oktober 2013 verklaarde de Inspectie SZW de klachten van personeelsleden over hun arbeidsomstandigheden gegrond die waren verzameld door de CNV Dienstenbond. De bond vindt het niet meer dan logisch dat de beste oplossingen voor de ´knelpunten´ op de werkvloer dan ook door de medewerkers zelf aangedragen kunnen worden.

Nu er een Plan van Aanpak moet worden opgesteld wil de bond zoveel mogelijk input van het personeel verzamelen en dat aan de Aldi aanbieden.

Er worden door de bond themagroepen opgezet waaraan de personeelsleden mee kunnen doen. De thema’s die besproken worden zijn: zeggenschap, zekerheid en verantwoordelijkheid. Voorbeelden hiervan zijn zelfroostering, werkverdeling en ouderenbeleid. De CNV geeft aan dat de aanbevelingen niet naar de indieners zelf ervan zijn te herleiden .

CNV: ¨Pas als Aldi de aanbevelingen in de praktijk brengt, hebben wij resultaat geboekt.

Bron: ¨Aldi: van Meldpunt naar Resultaat!,¨ CNV Dienstenbond, 30 april 2014.

(Verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=3753)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *