Boek over cassière-ervaringen spiegel voor de supermarktklant?

(28 april 2014) Een voormalige cassière bij C1000 schreef een boek over de ervaringen en frustraties van haar en haar collega´s. Een spiegel voor winkelklanten?

Op 26 april signeerde Mara Kraaijenbrink in Renesse haar boek ‘De eindeloze frustraties van kassamedewerkers’. Ze had destijds een bijbaantje als cassière in de plaatselijke C1000 in het dorp. Tijdens dat werk deed ze heel wat frustratie op bij het bedienen van de klanten.

Blijkbaar doe je het als kassamedewerker maar zelden goed en moet je over heel wat incasseringsvermogen beschikken om het vol te houden. In het voorwoord geeft ze dat zo weer: ¨Hoe goed je je werk ook doet en hoe klantvriendelijk je ook probeert te zijn, mensen zijn soms gewoon niet leuk.¨

Volgens haar uitgever bestoken klanten het kassapersoneel regelmatig met allerlei grapjes over bonnen en de Belastingdienst. En ¨sommige klanten benaderen de pinautomaat alsof ze een bom moeten ontmantelen en zijn zeer bedreven in het uitvouwen van briefgeldorigami en het wegmoffelen van producten die ze opeens niet meer willen afrekenen.¨

Tijdens haar aanstelling opende ze een facebook-pagina (https://nl-nl.facebook.com/FrustratiesVanKassameisjes) waar ze haar frustraties kwijt kon. Dat sloeg aan en in korte tijd kreeg zij veel volgers en reacties. Ook kwam er een uitnodiging voor het schrijven van het boek dat nu uit is.

Boek ¨De eindeloze frustraties van Kassa medewerkers¨ (Uitgeverij BBNC)

Zie ook:
– ¨Boek en blog over (belevenissen van het) supermarktkassa-werk,¨ Supermacht, 15 november 2008
– ¨Achter de kassa zit een mens en geen robot . . . , caissières in beeld,¨ Supermacht, 17 mei 2010.

Bron: ¨Kassameisje Mara signeert in Renesse,¨ PZC, 26 april 2014.

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=3727)

Een gedachte over “Boek over cassière-ervaringen spiegel voor de supermarktklant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.