Radioprogramma BNR/FD over supermarktoorlog (met audio-links)

(8 oktober 2013) Business News Radio (BNR) en het Financieele Dagblad (FD) hielden op 7 oktober in het Amsterdams restaurant Dauphine een open radio-café over de lopende supermarktoorlog. Presentator Paul van Liempt debatteerde met woordvoerders van supermarkten, deskundigen op retailgebied en geïnteresseerde (supermarkt)klanten. Luister mee via de audio-links
Newsroom: supermarktoorlog, de strijd om de klant

BNR: “De omzet van de supermarktbranche trekt aan, ondertussen blijven supermarkten strijden om de gunst van de klant. Gaat het om prijs of service? En welke rol speelt online shoppen in deze strijd? Newsroom is het nieuwscafé van Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio.”

Sprekers
René van Klooster, leidinggevende bij Detailresult Groep (DekaMarkt, Dirk van den Broek, Digros en Bas van der Heijden).
Devi van Huijstee, grondlegger van online supermarkt Ruud Maaz dat de producten direct betrekt van boeren en andere lokale producenten.
Dirk Mulder, leidinggevende voor de sector ‘detailhandel’ bij ING Bank (voedsel en mode).
Gerard Rutte, supermarktdeskundige die via zijn bericht over ontwikkelingen in de sector en daarbij zijn uitgesproken opvattingen weergeeft. Schrijver van het boek “De Supermarkt: 50 jaar geschiedenis”.
Ahmed Barghaoul, grondlegger van Tanger Supermarkten, een goedkope retailer vooral gericht op ‘allochtone’ klanten.

Audio-links
– Door met familiebedrijven te fuseren wil Detailresult een belangrijke slag slaan. De gesprekken met fusiepartners lopen al. Een bijdrage van Irene de Kruif. (2 min 31)
Deel 1 Newsroom met Dirk Mulder, retailspecialist ING, en bestuursvoorzitter René van Klooster van Detailresult. (26 min 25)
Deel 2 Newsroom met oprichter van online supermarkt RuudMaaz.nl, Devi van Huijstee, supermarktspecialist Gerard Rutte en Bert Roetert, voorzitter CBL. (26 min 12)

Bronnen:
– “Newsroom: supermarktoorlog, de strijd om de klant,” BNR, 8 oktober 2013.
– “Supermarktoorlog is geen echte oorlog maar een reclameactie van AH,” AGF, 8 oktober 2013.

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=2800)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *