Kort filmpje: ‘Massaproductie en massaconsumptie’

'Overproductie'(24 augustus 2013) Op het internet is een kort filmpje te vinden, genaamd “De overproductie” met commentaarloze opnamen over de massale productie, verwerking, distributie en consumptie van dierlijk voedsel.

.

Er zijn beelden te zien van kippenfokkerijen, megastallen voor koeien en varkens, grote slachterijen en enorme fabriekshallen, hypermarkets en tot slot een fastfoodrestaurant met mensen die zich volstoppen. Het zijn prachtige en indringende beelden over de wereld van de massaproductie en overconsumptie, waar dieren alleen nog producten zijn en de mens vraatzuchtig, aldus HPdeTijd.

Commentaar van een blogger: “Het gaat om een soort gecomprimeerde versie van de film “Our Daily Bread” en zou moeten overtuigen om alleen nog klein-schalige, lokale, biologische voedselproductie, -verwerking en -distributie te steunen”.

Trailer

De video-trailer kan hier worden bekeken (duurt 6 minuten). Zoals het hoort een waarschuwing: sommige beelden kunnen als schokkend worden ervaren…

Samsara

Het is afkomstig uit de film “Samsara” van de filmmakers Ron Fricke and Mark Magidson. Samsara is sanskriet voor “Het immer draaiende levenswiel”.
Meer over Samsara, zie hier.

Bron: “Misselijkmakende massaconsumptie, de film,” HPdeTijd, 22 augustus 2013.

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=2313)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *