18 april, ISS Den Haag: Tomatenplukkers (CIW) over hun strijd tegen Ahold voor een fatsoenlijke prijs

(17 april 2013) Vandaag waren vertegenwoordigers van de tomatenplukkersbond CIW uit Florida aanwezig op de aandeelhoudersvergadering van Ahold in Amsterdam. Ze willen dat Ahold’s dochterbedrijven in de VS een fatsoenlijke prijs betalen voor de tomaten die ze verkopen  Morgen komen de CIW-mensen op het ISS vertellen hoe dat zit en wat de reactie was van Ahold-leiding en aandeelhouders.

(door Karin Astrid Siegmann, ISS)

Aanstaande donderdag komen vertegenwoordigers van de Coalition of Immokalee Workers (CIW), een organisatie van tomatenplukkers uit Florida, in het Institute of Social Studies vertellen over hun inzet om door AHOLD een fatsoenlijke prijs uitbetaald te krijgen. Eerder kregen zij het voor elkaar om grote bedrijven als MacDonalds en Burger King ‘one penny per pound’ meer te laten betalen aan de plukkers, waardoor de lonen gemiddeld de lonen gemiddeld 70% stegen.

Ahold, dat dochterbedrijven heeft in de VS, weigert al jaren om aan dit programma mee te werken. De CIW kreeg al eerder een belangrijke prijs voor hun inzet tegen mensenhandel in de land- en tuinbouw.

De vertegenwoordigers van CIW en National Economic and Social Rights Initiative (NESRI) zijn in Nederland i.v.m. de aandeelhoudersvergadering van AHOLD.

(Discussie in het Engels, vertaling mogelijk.)

Tijd: donderdag 18 april, van 11.00 tot 13.00 uur
Plaats: Institute of Social Studies (kamer 3.14), Kortenaerkade 12, 2518 AX Den Haag
BronISS event news

Verder lezen:
Website CIW
– “Consciousness + Commitment = Change: How and why we are organizing” (over de CIW campagne voor Fair Food)
– “Ahold shareholders adopt 2012 financial statements,” Ahold, 17 april 2013(
webcast aandeelhoudersvergadering
Informatie over aandeelhoudersvergadering 17 april

(verkorte URL: https://www.supermacht.nl/?p=933)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.