22 tm 24 maart, Amsterdam: Food Film Festival 2013

FFFeest2013

FFFeest2013(19 februari 2103) Op 22, 23 en 24 maart wordt in Amsterdam het Food FilmĀ  Festival 2013 gehouden. Een driedaags festival rondomĀ  voedsel en eten. Met films, filmbesprekingen, workshops, debatten, kinderprogramma, feest en veel meer. Een initiatief van de Nederlandse Youth Food Movement: jongeren die zich inzetten voor meer goed, schoon en eerlijk voedsel. Vanaf 27 februari zijn toegangskaarten verkrijgbaar.

Op 22, 23 en 24 maart wordt in Amsterdam het Food Film Festival 2013 gehouden. Het programma is hier te vinden.

Dit driedaagse festival draait om alles wat met eten te maken heeft, in de breedste zin van het woord. Eten is cultuur, eten is identiteit.

De productie van eten heeft ook veel te maken met een groot aantal mondiale problemen. Initiatiefnemer Youth Food Movement (YFM) gaat er van uit dat armoede, honger, vervuiling en vervreemding met een beter voedselsysteem kunnen worden omgezet in gelijkheid, gezondheid, een schoon milieu en betrokkenheid.

Tijdens het festival worden natuurlijk films vertoond: documentaires, speelfilms, classics en korte films uit de hele wereld!. Maar er zijn ook verschillende workshops en ‘events’.

Een paar van die ‘events’:
Louise Fresco en Helen Westerik over hun boek ‘The Hamburger Scenes’ en de rol van fast food in speelfilms (22 maart)
talkshow over de rol van water bij de productie van voedsel (Wereldwaterdag 22 maart)
het ‘Grote GMO Debat’ (23 maart)
gesprekken met regisseurs, cameramensen, filmdeskundigen en programmeurs (24 maart)

Verder is er een programma voor kinderen waar ze leren dat eten leuk is – en soms vies. En is er ‘Peace of Art‘: kunst en design met mooie en creatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen. En natuurlijk een nachtprogramma met Kimchi’s Nachtbrouwerij en Schuurfeest & Soepermarkt.

FFF2013Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 27 februari via deze website.
Op vrijdag 22 maart vanaf 11:00 uur zijn voor alle films nog kaarten te koop aan de festivalkassa in Studio/K.

Over kaarten en contact
Kaartverkoop
Locaties
Voedsel

De Youth Food Movement is een netwerk van studenten, jonge consumenten en jonge food professionals, zoals boeren, tuinders, koks, vissers en producenten die met elkaar veranderingen teweeg willen brengen op het gebied van voedselproductie en voedselconsumptie. De jongeren zetten zich in voor meer good, clean en fair voedsel.

YFM is onderdeel van het Slow Food Youth Network en is gebaseerd op de principes van Slow Food, een wereldwijde beweging die streeft naar het omgekeerde van fast food, namelijk naar smaakvolle producten van goede kwaliteit, die duurzaam zijn geproduceerd en die niet vol zijn gespoten met allerlei dubieuze conserveermiddelen.
Slow Food pleit ook voor behoud van authentieke soorten en rassen en biodiversiteit, een rijkdom die door toenemende monocultuur onder druk staat.

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=577)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *