SuperWijzer App, voor bewuster kiezen in de supermarkt

superwijzer

(14 mei 2012) Met de SuperWijzer App van Varkens on Nood en Greenpeace kun je van 15000 vlees(vervangers), eieren en zuivel nagaan hoe het staat met dierenwelzijn, klimaatverandering, gevolgen voor natuur en milieu, en schadelijke stoffen.

Op 7 mei presenteerden Stichting Varkens in Nood en Greenpeace de gratis SuperWijzer smartphone-app om “meer bewust” te kiezen in de supermarkt.

superwijzer
Door het scannen van de barcode met de SuperWijzer zie je wat er bekend is over de productie en inhoud van het product. Daarvoor wordt een database gebruikt met wetenschappelijk onderbouwde kennis over diervriendelijkheid, gevolgen voor natuur en milieu, aanwezigheid van schadelijke stoffen en de invloed op het klimaat. Circa 15.000 producten in 24 supermarkten zijn door deskundigen beoordeeld.

Volgens de makers kan de consument met de app meteen een “groene keuze” maken in de supermarkt. Of thuis, na aankoop van een willekeurig product, controleren of het een verstandige keuze was en of er betere alternatieven zijn. “Eenvoudiger kan bijna niet! SuperWijzer geeft de macht terug aan de consument: Natuurlijk kun je kiezen!,” aldus Varkens in Nood.
Ook kun je als consument zien wat je van het product vindt door per beoordelingsonderdeel aan te geven waar jij de grens trekt.

De huidige wirwar van keurmerken, labels en misleidende plaatjes op producten in de supermarkt doet soms duizelen. “SuperWijzer geeft consumenten de macht met hun koopgedrag de wereld en het leven van productiedieren te verbeteren”, stelt Hans Baaij, directeur van Varkens in Nood.
Suzanne Kröger, campagneleider bij Greenpeacezegt: “SuperWijzer biedt perfect inzicht in hoe onze consumptie bijdraagt aan de opwarming van de aarde en verwoesting van het Amazone-woud.”

De app is gratis te downloaden op www.superwijzer.com.

Bronnen:
– “SuperWijzer, natuurlijk kun je kiezen!,” Varkens in Nood
– “De SuperWijzer
– “SuperWijzer biedt in super ‘verantwoorde keuze’,” Levensmiddelenkrant, 7 mei 2012
– “Varkens in Nood en Greenpeace lanceren app SuperWijzer,” FoodHolland, 7 mei 2012

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=506)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.