Aankondiging: 9 februari aanbieding gifsoja-petitie aan Ahold (26000 protestmails)

"Gifsoja is niet ‘verantwoord’ – AHOLD hou ons niet voor de gek"

(6 februari 2012) Op 9 februari overhandigen ASEED en Gifsoja de petitie “Gifsoja is niet ‘verantwoord’, AHOLD hou ons niet voor de gek” aan de afdeling Duurzaamheid van Ahold. Ruim 26000 ondertekenaars willen dat Ahold uit de Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja stapt en dat het concern laat zien dat het duurzaamheid serieus neemt.
Komt allen: 9 februari van 12.30 tot 13.30 uur aan de Piet Heinkade 167-173 (vlakbij Amsterdam CS).

"Gifsoja is niet ‘verantwoord’ – AHOLD hou ons niet voor de gek"

  “Gifsoja is niet ‘verantwoord’ –
AHOLD hou ons niet voor de gek”

.

Donderdag 9 februari: ontmasker het bedrog!

AHOLD krijgt 26000 protestmails tegen gifsoja aangeboden.
Soja is het voer waar de megastallen op draaien. Jaarlijks importeert Nederland 9 miljoen ton, vooral uit Zuid-Amerika. De teelt vernietigt de natuur en vergitigt de mensen. Door genetische manipulatie is de meeste soja bestand tegen het onkruidgif roundup. Omwonenden worden gehuld in wolken gif, met ernstige gevolgen voor de gezondheid. Deze vorm van landbouw is een ramp voor mens, dier en milieu. Nu probeert een gezelschap van grote sojatelers, handelaren en afnemers ons deze soja als ‘verantwoord’ te verkopen. Zelfs het Wereld Natuur Fonds laat zich misbruiken voor deze misleiding. Doel van deze ‘groene’ sticker is de sojateelt en de dierindustrie gewoon door laten gaan. Maatschappelijk verantwoord ondernemen noemen ze het, maar het is gewoon ‘bussiness as usual’. Wij noemen het consumentenbedog.

Daar trappen we niet in. Het afgelopen jaar hebben tienduizenden mensen geprotesteerd tegen dit bedrog. Zij ondertekenden een (internationale) petitie waarin supermarkten in Europa gevraagd wordt te stoppen met deze misleiding. AHOLD, moederbedrijf van Albert Heijn, is een van de leden van de Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja.

Op 9 februari overhandigen we de petitie aan Ahold om te laten zien dat veel mensen het niet eens zijn met het groenwassen van foute soja. Deelname aan de Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja is geen stapje in de goede richting, het is het goedpraten van een fundamenteel fout landbouwmodel. We vragen AHOLD uit de Ronde Tafel te stappen en te laten zien dat ze duurzaamheid serieus neemt.

De uitreiking vindt plaats bij het kantoor van de afdeling Duurzaamheid van Ahold.
Adres: Piet Heinkade 167-173 vlakbij het centraal station in Amsterdam.
Tijd: van 12.30 tot 13.30

Tot dan!

ASEED en Gifsoja.nl
– – – – – – – – – – – – – – – – –
Hier is de flyer met oproep voor het bezoek aan AHOLD te zoeken

Meer achtergrond-informatie:
Weer Aseed-stickeractie tegen foute soja van Albert Heijn,” Supermacht, 5 december 2011

Bron:Aanbieding 26.000 mails aan AHOLD,” ASEED, 31 januari 2012

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=483)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *