Baas ontduikt belastingen via joint-venture met Ahold, werknemers willen ook hun deel

(7 januari 2012) Portugese supermarktmedewerkers claimen het recht op Nederlandse minimumloon wegens belastingontduiking door hun baas via een joint-venture met Ahold.

De medewerkers van het Portugese supermarktbedrijf Pingo Doce claimen een salaris op basis van het Nederlandse minimumloon. De eigenaar van de Pingo Doce-keten wil het hoofdkwartier in Nederland vestigen om zo veel minder belasting te hoeven betalen. Dat kan omdat het bedrijf een samenwerkingsverband is aangegaan met Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn. Door vestiging van het hoofdkantoor in Nederland kan de steenrijke eigenaar Alexandre Soares dos Santos de hoge Portugese belastingen ontduiken. De belastingen in Nederland zijn veel lager.

De supermarktmedewerkers gaan ervan uit dat ze op basis van het Nederlandse recht 1500 inn plaats van 500 euro gaan verdienen… Ze hebben een speciale Facebook-pagina opgezet getiteld “Salário Mínimo holandês para os trabalhadores do Pingo Doce‘. Volgens hen is de opzet van de eigenaar om de winst van de super te verhogen zonder de lonen mee te laten groeien. En daarover zijn ze heel kwaad.

Over belastingparadijs Nederland, zie: Tax Justice  en SOMO dossier

Bron:Werknemers Portugese supermarkt eisen Nederlands minimumloon,” redactie Trouw, 6 januari 2012

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=472)

Een gedachte over “Baas ontduikt belastingen via joint-venture met Ahold, werknemers willen ook hun deel

  1. #1 09-01-2012 11:54
    De vakbonden moeten hun steunen!

    Iedereen die voor een buitenlands bedrijf werkt dat hier belasting ontwijkt zou het recht moeten hebben op een loon naar Nederlandse maatstaf….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *