15 juni, A’dam: Publieksaktie “Albert Heijn stop ‘groenwassen’ van OnVerantwoorde gentech-soja!”

ah-gifsoja

(7 juni 2011) ASEED roept op om mee te doen aan een publieksaktie in Amsterdam op 15 juni gericht tegen consumentenmisleiding door Albert Heijn. Het bedrijf ondersteunt de promotie van onduurzame, genetische gemanipuleerde, met zwaar gif behandelde soja.

ASEED richt zich op Ahold’s supermarktketen Albert Heijn, welke in 2010 688 miljoen euro winst maakte. De supermarkt zegt aan duurzaam inkoopbeleid te doen door lid te zijn van de Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja (RTRS). Deze Ronde Tafel is niets meer dan een valse oplossing. De criteria van de RTRS brengen geen halt toe aan ontbossing, stoppen niet het overmatig gifgebruik en spreken zich niet uit tegen genetische manipulatie. Ook biedt het geen oplossing voor de landconflicten die ontstaan door het opslokken van grote stukken landbouwgrond voor soja-productie. ASEED wil daarom dat Albert Heijn stopt met het ‘groenwassen’ van vervuilende soja-productie en het misleiden van consumenten.

Woensdag 15 juni is ook de eerste dag van de 6e internationale conferentie van de RTRS. Op deze dag wil ASEED actie voeren bij Albert Heijn in de Jodenbreestraat, om het publiek te informeren over de misleidende strategie van Albert Heijn. We willen dit doen door de consument duidelijk te maken welke producten geproduceerd worden met gifsoja.

Hier is de flyer te vinden (voorkant, achterkant)

Actie om 12:00 op de Jodenbreestraat 21, Verzamelen om 11:00 uur op de Plantagedoklaan 8
Laat het even weten als je komt op soja AT seed.net

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=451)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *