Vóór of op 5 maart: Mail- en twitter-aktie ‘Koop van Buurman Boer’

(27 februari 2011) Onlangs hebben een aantal boeren en boerencoöperaties die al jaar en dag bezig zijn met duurzame ‘korte ketens’ in de landbouw zich verenigd in het Samenwerkingsverband Regionale Versketens. Ze leveren rechtstreeks aan stedelingen in hun omgeving en willen elkaar via het samenwerkingsverband ondersteunen en gezamenlijk naar buiten treden, bijvoorbeeld richting de politiek.

Om het initiatief meer bekendheid te geven, is er op 5 maart (en daarvoor) een aktie via mail en sociale media als twitter en facebook.

De te verspreiden tekst is: “Minder voedselkilometers: eet uit je eigen achtertuin of van duurzame boeren in je buurt! Vind je eigen outlet op http://aardeboerconsument.nl/koop-van-buurman-boer” (zie “Koop van Buurman Boer“)

Waarom 5 maart? Dat is de Dag van de Voeding van het initiatief ‘7 days of inspiration‘.

Meer informatie:

– Op de website van Aarde-Boer-Consument is een pagina gewijd aan de verschillende direkt leverende cooperaties per provincie. Ook zijn er een paar landelijke websites vermeld met adressen van individuele plaatselijke afzet.

– Op de pagina “Hier te koop” zijn de adressen en omschrijvingen te vinden van boerenmarkten, boerderijwinkels, voedselcoöperaties, webshops, en bedrijven die groententassen en streekprodukten leveren. Het gaat daarbij vooral om lokaal of regionaal geproduceerd en (meestal) biologisch voedsel.

– Op de pagina “Koop van Buurman Boer” staat een lijst van groepen stedelingen die de band met het platteland willen bevorderen, maar ook is er informatie over speciale individuele bedrijven, zoals bedrijven die werken volgens het Pergola-concept.

– Voor informatie over het Samenwerkingsverband Regionale Versketens, zie hier.

– Een verslag van werkgroep ‘Korte Ketens’ van het Platform Andere Landbouw (op 18 februari).

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=403)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *