Teken mee voor een eerlijk Europees investeringsbeleid (ook mbt. supermarktketens)

(26 februari 2011) Op dit moment wordt
in de Europese Unie gediscussieerd over het buitenlandse investeringsbeleid onder het nieuwe Lissabon Verdrag. Het huidige beleid verschaft multinationale onder- nemingen (zoals grote supermarktketens) erg veel bescherming van hun buitenlandse investeringen (lees: vooral marktvergroting door bedrijfsovernames).

Dit gaat vaak ten koste van de beleidsruimte van overheden (sociale, economische en milieuregels) en van de portemonee van de belastingbetalers (schadevergoedingen wegens “gederfde winsten” en hoge juridische kosten).

Het Seattle-to-Brussels network (S2B) is een petitie gestart voor een eerlijk Europees investeringsbeleid. De petitie zal voor begin april worden overhandigd aan de Europese parlementariërs. Aan individuen en maatschappelijke organisaties het verzoek om de petitie te ondertekenen en mee te helpen de campagne meer bekendheid te maken.

Meer informatie vind je in “Oproep: teken voor een eerlijk Europees investeringsbeleid” op de website ‘Global Europe, Voor Wie?’

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=394)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *