Uitnodiging PAL-workshopdag 18 februari: voor een duurzaam en rechtvaardig Europees landbouwbeleid

(21 februari 2011) Het Platform Andere Landbouw organiseert op 18 februari een workshop-dag over een duurzaam en rechtvaardig Europees landbouwbeleid. De drie onderwerpen zijn “Een beter Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid”, “Korte Ketens” en “Duurzaamheid in de keten”. Mensen die zich actief willen inzetten voor zo’n beleid worden van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen.

Deze dag is onderdeel van een campagne om in Nederland steun te verwerven voor een alternatief voor het huidige Europese landbouwbeleid. Sinds een paar maanden is er een brede discussie in de Unie gaande over de aanpassing van dit beleid per 2013. Dat nieuwe beleid zal  na invoering tien jaar van kracht zijn.

Veel organisaties in Europa zijn erg kritisch ten aanzien van het huidige beleid en namen het initiatief voor een brede maatschappelijke discussie over een alternatief beleid, een beleid dat uitgaat van werkelijke duurzaamheid en rechtvaardigheid. In Nederland neemt het PAL het voortouw hiertoe.

Het Platform Andere Landbouw bestaat uit mensen die actief zijn in boerenorganisaties of in organisaties die zich inzetten voor milieu, natuur, gentechvrij voedsel, rechtvaardige ontwikkelingssamenwerking, korte voedselketens, illegale arbeiders in de tuinbouw, en smaak en kwaliteit van voedsel, en meer.

Meer informatie over het Platform is te vinden op de website AardeBoerConsument. Lees bijvoorbeeld de “Verklaring van Utecht, Landbouw 2013” van 8 oktober waarin de uitgangspunten worden toegelicht.

De uitnodiging is te vinden via deze link

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=410)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.