16 dec, Rode Hoed: slotdebat ‘De prijs van ons voedsel’

(9 december 2010) Op donderdag 16 december wordt in de Rode Hoed in Amsterdam het slotdebat gehouden in de 7-delige serie ‘De prijs van ons voedsel’. Deze laatste aflevering heet ‘Wie neemt de regie voor een gezond en duurzaam voedselaanbod? ´Het bedrijfsleven? De consument? De overheid? De maatschappelijke organisaties? De boeren? Discussie over drie stellingen op basis van de voorgaande debatten.

De afgelopen honderd jaar is de samenstelling en herkomst van onze maaltijden drastisch veranderd en deze zal nog meer veranderen. De gevolgen hebben betrekking op onze gezondheid, het Nederlandse landschap, de regenwouden van Brazilië en veel meer.

Wie zijn de dominante spelers die de samenstelling van onze maaltijd bepalen? Zijn zij in staat om te zorgen voor een echt gezond en duurzaam voedselaanbod? Vanavond gaat het over (on)macht van consumenten, van maatschappelijke organisaties, van onze smaakmakers (de koks), van de marketeers van supermarkten en voedselindustrie, van de overheid en niet te vergeten van onze boeren en vissers zelf. Welke nieuwe coalities bieden
perspectief?

De sprekers zijn:
* Henk Bleker, staatsecretaris ministerie van ELI (onder voorbehoud).
* Hans Huijbers, voorzitter Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie
* Marc Jansen, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel
* Nico Roozen, directeur Solidaridad
* Mac van Dinther, journalist Volkskrant en auteur van het boek ‘Ons Eten’

De debatreeks ‘De prijs van ons voedsel’ van dit jaar is een vervolg op de reeks ‘Toekomst van de landbouw en ons voedsel’ van 2009. En staat weer onder leiding van Felix Rottenberg. In zeven debatten gaat het over ons voedsel in termen van geld, gezondheid, milieu, landschap en biodiversiteit. Het is ook het Internationale Jaar voor de Biodiversiteit waarin de dilemma’s tussen economische groei en duurzaamheid centraal staan. Wat is de prijs van ons dagelijkse voedsel?

Het Platform Andere Landbouw zal op deze avond haar Verklaring van Utrecht aanbieden over het nieuwe Europese landbouwbeleid aanbieden aan het publiek en aan een vertegenwoordiger van het ministerie Economie, Landbouw en Innovatie.

Meer informatie:
– Over de debatreeks van 2010
– Over de debatreeks van 2009
Verder discussiëren of het volledige videoverslag bekijken
– Bekijk de compilaties van de voorgaande debatten
– Het verslag van aflevering 5: ‘Het gevecht om de voedselgenen’:

Waar: Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam (tel: 020 – 6385606 – mailadres: info [at] rodehoed [dot] nl).
Wanneer
: 16 december 2010, Oosterhuiszaal, aanvang: 19:30 uur
Toegang
: €10,-
Aanmelden en kaartverkoop
: alleen via internet
Organisatie
: CLM en Ecominds i.s.m. de Rode Hoed
Bron
: Rode Hoed

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=383)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.