Youth Food Movement Nederland nodigt (toekomstige) foodprofessionals uit (YFM Academie 2011)

(18 november 2010) In januari 2011 organiseert de Youth Food Movement Nederland voor de tweede keer een Academie-programma gericht op de bevordering van transparantie en rechtvaardigheid van het toekomstige voedselsysteem. Enthousiaste en gemotiveerde jonge professionals en studenten binnen de horeca en de landbouw- en voedingssector kunnen zich nog tot en met 19 november aanmelden.

De Youth Food Movement (YFM) nodigt (toekomstige) foodprofessionals uit om vanaf januari volgend jaar deel te nemen aan een interactief programma van de door haar georganiseerde Academie. De organisatie vindt het belangrijk dat wordt nagedacht over hoe voedsel nu en in de toekomst wordt geproduceerd en geconsumeerd.

Tijdens de Academie worden de deelnemers in staat gesteld kennis te vergaren en uit te wisselen met als doel bij te dragen aan het meer transparant en eerlijker maken van ons voedsel(systeem). Daarnaast kunnen de deelnemers via de Academie en YFM hun netwerk verder uitbouwen.

Het programma bestaat uit een introductieweekend en zeven themadagen. De onderwerpen variëren van stadslandbouw tot de stand van zaken in de visserijsector en van wereldvoedselproblematiek tot smaakeducatie, en worden behandeld door deskundigen. Tijdens het programma worden diverse producenten en boeren in Nederland bezocht en verzorgen verschillende chefs een masterclass.

De Youth Food Movement bestaat sinds 2007 (in Nederland sinds 2009) en is gebaseerd op de principes van Slow Food International. De leden (jongeren) zetten zich in voor meer goed, gezond en eerlijk voedsel. Studenten van allerlei studierichtingen, jonge consumenten en jonge professionals (zoals boeren, tuinders, koks, vissers en producenten) vormen een netwerk en brengen met elkaar veranderingen teweeg op het gebied van voedselproductie en -consumptie.

Het is voor de tweede keer dat de Nederlandse afdeling een Academie organiseert.
Het programma uit 2010 is hier te vinden. En hier de verslagen van de deelnemers van de Academie 2010 over wat tijdens de themadagen hebben gedaan en geleerd.

Tot en met 19 november kan nog worden aangemeld. Hoe dat gaat, lees je onder het kopje ‘Meedoen‘. Deelnemen kost niets.

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=377)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *