Grote Britse supermarktketen biedt 1000 daklozen en andere kwetsbare mensen een baan

(5 november 2010) Een van de vier grootste supermarktketens voor levensmiddelen, Morrisons, wil de komende 3 jaar 10% van de nieuwe banen reserveren voor daklozen en andere kwetsbare mensen. Het gaat om 1000 banen in nieuw op te zetten filialen in heel Groot-Britannië.

Het intiatief is gebaseerd op een nieuw partnerschap tussen de super en het Leger des Heils en de in Leeds gevestigde liefdadigheidsinstelling Create.

De aspirant-medewerkers krijgen een opleiding van 3 maanden in traditionele voedselbereiding- en behandeling uitmondend in een diploma (QCF-1). Ze kunnen dan òf doorleren voor een hogere kwalificatie òf beginnen als leerlingbakker, -slager of -visverkoper bij een van de supermarktfilialen.

De eerste 5 mensen zijn op 1 november met de opleiding begonnen in een filiaal in een van de meest arme wijken van Leeds, Harehills.

Volgens Norman Pickavance, Morrisons’ directeur voor personeelszaken, zal dit initiatief kansarme mensen helpen om hun leven weer op de rails te krijgen. “We zien er naar uit om dit project in het hele land op te pakken, en we nodigen andere Britse ondernemingen uit om mee te doen met dit initiatief,” aldus Pickavance.

Bronnen:
– “Morrisons To Create Jobs For The Homeless And Vulnerable,” Supermarket UK, 1 november 2010.
– “Daklozen krijgen baan bij Britse supermarkt,” 2 november 2010.

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=371)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *