Commentaren: Europese Commissie houdt vast aan bestaand Europees landbouwbeleid per 2013

(18 oktober 2010) De afgelopen week becommentarieerden een tweetal journalisten een onlangs uitgelekt document waaruit blijkt dat de Europese Commissie niet van plan is om in te zetten op daadwerkelijke hervorming van het huidige Europese landbouwbeleid. In de EU is afgesproken dat er per 2013 een nieuw beleid moet gelden. Naar verwachting maakt de Commissie op 17 november haar “eerste” voorstellen bekend (die dus nu al zijn uitgelekt) en zal ze in juli 2011 met wetsvoorstellen komen waarover Parlement en Raad zich kunnen uitspreken.

Volgens David Cronin (New Europe) wil de Commissie hooguit wat bijschaven aan een “oneerlijk en niet-duurzaam systeem”, maar zal dat verder ongemoeid laten. “In het 12 pagina’s lange document is er bijvoorbeeld geen erkenning voor de negatieve gevolgen van de manier waarop ons voedsel tot ons komt in de supermarkten,” aldus Cronin. Ook Andrew Willis (EU Observer) concludeerde dat de Commissie het huidige systeem wil handhaven en alleen het systeem van direkte landbouwbetalingen enigszins wil aanpassen.

Ondertussen bemoeit een breed scala aan organisaties in de Europese lidstaten zich actief met deze discussie…

Verder lezen:
Gelekt document: Europese Commissie zet niet in op daadwerkelijke hervorming van het landbouwbeleid per 2013

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=365)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.