6 augustus 2010: Aanbieding protestkaarten van Stop&Shop- en Giant-klanten aan Ahold

Image

(7 september 2010) Op de 11e dag van de Anti-Slavernij Tour door het noordwesten van de VS bood de Coalition of Immokalee Workers 1000 handtekeningen aan aan een vertegenwoordiger van Stop&Shop en Giant, twee van de Amerikaanse dochterbedrijven van Ahold. Hun hoofdkwartier is gevestigd in de stad Quincy in de staat Massachusetts.

De 1000 aangeboden postkaarten zijn ondertekend door klanten van het bedrijf die de rijdende anti-slavernij tentoonstelling van de CIW bezochten tijdens de eerste helft van de drieweekse tour.

Image

Het aanbieden verliep niet helemaal soepel. Stop&Shop/Giant had extra beveiligingsmensen ingehuurd die het CIW-comitee tegenhield.

Men was blijkbaar niet bereid om de CIW-afvaardiging te woord te staan en de kaarten in ontvangst te nemen. Een beveiligingsmedewerker vertelde hen de stapel maar “buiten op de stoep achter te laten”…

Image

Op de valreep kwam het Hoofd Veiligheid naar buiten en nam de kaarten alsnog in ontvangst, zonder overigens de gelegenheid te nemen te luisteren naar de argumenten van de tomatenplukkers in Florida.


Bron
: ”Modern-Day Slavery Museum Northeast Tour, Day Eleven, Aug. 6, 2010 (Quincy, MA & Amsterdam)

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=357)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.