12 aug, Llink tv: Blood, Sweat and Takeaways

(12 augustus 2010) Zes jongeren uit Groot-Brittannië reizen naar Indonesië en Thailand om een maand lang mee te draaien in de Aziatische voedingsindustrie om te zien waar de (grondstoffen voor de) kant-en-klaar maaltijden vandaan komen die een steeds groter deel uit van hun dagelijks voedsel uitmaken. Vanavond: garnalen.

Llink tv, van 20:50 – 22:00 uur (nl 3)
(de oorsponkelijke Llink-uitzending is niet meer beschikbaar op internet)

Kant-en-klaar maaltijden maken een steeds groter deel uit van ons dagelijks voedsel. Een maaltijdsalade, een pizza of een stoommaaltijd? Wij vinden het de normaalste zaak van de wereld. Maar aan de andere kant van die wereld betalen anderen de tol voor deze goedkope producten. Lage lonen, lange werkdagen en een erbarmelijke leefomgeving. Daar denk je liever niet over na als je lekker aan het eten ben.

Maar zes jongeren uit Groot-Brittannië willen het wel weten. Manos, Olu, Jess, Stacey, Josh en Lauren reizen af naar Indonesië en Thailand om een maand lang mee te draaien in de Aziatische voedingsindustrie. In de wereld van tonijn, garnalen, rijst en kip.

Aflevering 2: Garnalen (Herhaling)

In aflevering twee reist de groep verder naar het Indonesische Kalimantan. Daar maken ze kennis met de garnalenindustrie. Ze wonen in een hut in de jungle, zonder bed, tv en stromend water en ze leven van hun eigen vangst.

Meer over deze aflevering: http://www.bbc.co.uk/programmes/b00kpxfn

Voor meer info, zie ook:
– ¨Blood, Sweat and Takeaways Episodes Episode guide¨ (BBC)
– ¨Blood, Sweat and T-shirts¨ (Wikipedia)
– ¨27-2 Llink tv over kant-en-klaarmaaltijden uit de supermarkt en de tol die daarvoor wordt betaald,¨ Supermacht, 27 februari 2010.

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=350)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *