12 aug, ARTE tv: Landschapsverandering onder invloed van genmanipulatie

(12 augustus 2010) Aan de hand van een film vanuit een luchtballon en korte animatiebeelden laat de cineaste Okinawa Guérard zien hoe het landschap verandert onder invloed van de gentechnologische revolutie, en welke betekenis dit voor mensen heeft.

”Genmanipulation” (Frankreich, 2006, 43mn) – Regie: Okinawa Guérard
Arte tv, donderdag 12 augustus 2010 van 16:55 – 17:40 uur
(herhaling: 19 augustus 2010 vanaf 09:15 uur).

Op de landbouwvelden worden steeds meer genetich veranderde planten geteeld. Aan de hand van een film vanuit een luchtballon en korte animatiebeelden laat de cineaste Okinawa Guérard zien hoe het landschap verandert onder invloed van de gentechnologische revolutie, en welke betekenis dit voor mensen heeft. Daarbij komen dingen aan het licht die vaak verborgen blijven.

Tijdens haar reis interviewt ze verschillende boeren en wetenschappers die zich met gentech bezig houden. Met korte animatiebeelden illustreert ze een en ander op verhalende en emotionele wijze. Ze heeft haar docu niet als anti-gentech propaganda bedoeld, maar werpt wel de vraag op hoe nieuwe technologieën kunnen worden ingezet zonder de mens te schaden. Ze is met name geinteresseerd in de consument.

Bron: Arte tv

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=349)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *