Oproep – Vrijdag 6 augustus: Komt allen Albert Heijn bezoeken met Reverend Billy

Image

(5 augustus 2010) De Coalition of Immokalee Workers (CIW) in de VS is bezig met een ’tour van de tomatenplukkers’ en hun rijdende “museum van de moderne slavernij” doet op vrijdag 6 augustus de stad Quincy (Massachusetts) aan waar de zetel van Ahold’s hoofdkantoor in de VS is. Uit solidariteit en om hun eisen kracht bij te zetten, doen wij hetzelfde in Amsterdam, waarbij we begeleid zullen worden door Reverend Billy en Savitri D van de Church of Stop Shopping.

FFP demo 2010
Dus: Komt massaal en Verkondigt het Voort:
Vrijdag 6 augustus om 14.30 uur aan de NZ Voorburgwal 226 Amsterdam


Aanstaande vrijdag 6 augustus staat Ahold centraal in de ’tour van de tomatenplukkers’ van de Coalition of Immokalee Workers (CIW) in de VS. Ze doen dan met hun rijdend “museum van de moderne slavernij” de stad Quincy (Massachusetts) aan, de zetel van Ahold’s hoofdkantoor in de VS. Uit solidariteit en om hun eisen kracht bij te zetten, doen wij hetzelfde in Amsterdam, waarbij we begeleid zullen worden door Reverend Billy en Savitri D van de Church of Stop Shopping.

Ahold’s dochterbedrijven bleken in te kopen bij bedrijven die besmet zijn geraakt bij een grote slavernijzaak. De CIW eist van Ahold dat ze werk maakt van de aanpak van uitbuiting bij haar toeleveranciers. De CIW wil dat Ahold een eerlijke prijs gaat betalen voor de tomaten die het bedrijf inkoopt, zodat de arbeiders die de tomaten plukken daar van kunnen leven. Verder eisen ze een stem voor de landarbeiders in het controlesysteem op de arbeidsomstandigheden, om slavernij en ander misbruik voortaan te voorkomen.

Enkele jaren geleden slaagde de CIW er na jaren van demonstreren en actievoeren in om een eerste grote inkoper, fastfoodketen Taco Bell, te dwingen om meer te betalen voor haar tomaten. Sindsdien zijn meer grote bedrijven omgegaan. Ahold, eigenaar van verschillende winkelketens in de VS, waaronder Stop&Shop, Martin’s en Giant, weigert tot nu toe een akkoord met de tomatenplukkers te ondertekenen.

Het internationale hoofdkantoor van Ahold zit in Amsterdam aan de – hoe verzinnen ze het – Piet Hein Kade. Gelijktijdig met het protest in de VS willen we daar op vrijdag 6 augustus een boodschap afgeven, uit solidariteit met de CIW. We roepen iedereen op om daaraan mee te doen.

ImageHet gebeuren staat onder leiding van Reverend Billy, de inmiddels beroemde dominee van de Church of Stop Shopping die even op bezoek is in Nederland. Hij zal de ceremonie leiden die even swingend als luidruchtig dreigt te worden. Neem dus uw koorleden en eventueel muziekinstrumenten mee. De dresscode is AH-blauw.

Het evenement zal om 14.30 stipt beginnen op de trappen voor AH Food Plaza achter de Dam in Amsterdam (NZ Voorburgwal 226). Na een eerste ceremonie aldaar, zullen we in optocht via CS naar de Piet Heinkade 167 trekken, alwaar nieuwe uitgevoerd zullen worden, en verwacht wordt dat AH met een antwoord komt op de eisen van de CIW.

Dus: Komt massaal en Verkondigt
het Voort: Vrijdag 6 augustus om 14.30 uur aan de NZ Voorburgwal 226
Amsterdam

———————-
Voor meer informatie zie: de website van de Coalition of Immokalee Workers de supermacht.nl website

Pers is ook welkom, voor meer informatie kan contact opgenomen worden via info AT globalinfo.nl
========================

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=338)

Een gedachte over “Oproep – Vrijdag 6 augustus: Komt allen Albert Heijn bezoeken met Reverend Billy

  1. #1 Evert A. van der Ren 13-09-2012 14:14
    Ook hier uitbuiting van leveranciers, door nog meer te knijpen in de prijzen. Wordt het geen tijd iets terug te doen? Voorbeeld: Laad een boodschappenkar in welk AH filiaal dan ook. Ga naar de kassa, laad alles op de band, tracht 25% korting te bedingen. Geven ze dat niet, loop dan weg. We zullen ze leren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *