Zaterdag 28 november 2009: Niet-Winkeldag

Persbericht Omslag: Niet-Winkeldag: Clowns delen gratis geluk uit
(Eindhoven, 26 november 2009)

Clowns zullen komende zaterdag in Utrecht gratis geluk, liefde en schone lucht uitdelen. Ook in andere plaatsen in Nederland vinden ludieke acties plaats in het kader van de achttiende Internationale Niet-Winkeldag (Buy Nothing Day), de internationale protestdag van bevrijde consumenten tegen de Westerse consumptiecultuur.

– De actie in Utrecht (zaterdag 28 november) zal worden uitgevoerd door medewerkers van het Clownlijk Loslopend Nederlands Leger (CloLoNeL).

Andere acties die plaatsvinden:

Image

Koop Niets 2009

 

Bussum, vrijdagavond 27 november: een weggeefkraam waar gratis spullen worden weggegeven.

Tilburg, zaterdag 28 november: alternatieve verlanglijstjes uitdelen en spullen weggeven. Gaan de ludieke oogkleppen het modebeeld in 2010 bepalen?

Wageningen, zaterdag 28 november: op de markt een ‘woonkamer’, waar mensen kunnen komen zitten, thee drinken en het gezellig hebben met elkaar. Gratis warme soep en brood, en gratis knuffels (Free Hugs).

Zoutelande, zaterdag 28 november: Niet-gewenste spullen inruilen voor bruikbare. Te denken valt aan goed-bedoelde-maar-wat-moet-ik-ermee cadeautjes of miskopen.

Zeist, zaterdag 28 november: consumenten kunnen onder het motto ‘er is genoeg voor iedereen’ gratis winkelen bij de weggeefwinkelkraam op Belcour

Meer over de achtergronden van de Niet-Winkeldag, uitgebreidere informatie over de acties, radio-interviews, filmpjes en verhalen op KoopNiets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *