Boek en blog over (belevenissen van het) supermarktkassa-werk

(15 november 2008) Pas gepubliceerd: “Anna Sam – De Kassière: mijn leven achter de kassa,” een boek over het werk van studente achter de supermarktkassa. Met veel satire en hilarische belevenissen.
Ook is er een (Franstalige) blogsite onder de oorsponkelijke titel van haar boek (“Les tribulations d’une caissière”) met allerlei anecdotes, verhalen, filmpjes en cartoons over het kassawerk.

Studente ‘moderne letterkunde’, Anna Sam, kon met kassa-werk haar studie betalen. Ze maakte veel mee achter de kassa van de supermarkt en schreef daarover een boek.

Volgens een recensie op Nu.nl bevat het boekje “vele rake beschrijvingen van verschillende klanten – iedereen herkent wel iets van een lastige klant in zichzelf – en het sarcasme voert de boventoon. Ooit gedacht kassière te worden? Na het lezen van dit boek pens je er niet meer over!” (Tenzij je geen ander werk kunt vinden natuurlijk….)

Een boek met veel satire en hilarische beschrijvingen over “het diepst van het supermarktwereldje; met vervelende collega’s, lastige klanten en de killing werktijden.”
Werken in een supermarkt is geen relaxed baantje. Het werk van een kassière is erg heftig. Zeer korte pauzes en alleen na toestemming van de baas. Altijd vriendelijk blijven en 200 keer per dag: “Tot ziens, en prettige dag nog”. En de hele dag dat gepiep van de productscanner. Bellende klanten, jankende kinderen, kleffe stelletjes, jatters in alle soorten en maten.

Maar ook de zoete wraak (Pas maar op dat je pinpas niet wordt ‘opgegeten’ door de loopband, of dat de handjes van je lastige kinderen bekneld raken…), en veel tijd om het gedrag van klanten te observeren.

Anna Sam – De Kassière: mijn leven achter de kassa,” door Aimée Oude Reimer, Nu nl, 14 november 2008 (Uitgeverij Artemis & Co).
Oorspronkelijke titel: “Les tribulations d’une caissière”

Er is ook een Franstalige blog-site (“Les tribulations d’une caissière”) met grappige, aangrijpende en opmerkelijke verhalen, filmpjes en cartoons over het werken achter de kassa. De site bestaat al sinds april 2007 en er is ook een nieuwsbrief waarop je je kunt abonneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *