16 oktober, Utrecht: Film ‘We Feed The World’ (Wereldvoedseldag)

(11 oktober 2008update 190312) Basta vertoont op 16 oktober de film ”We Feed The World’ in het kader van de Wereldvoedseldag.

‘We Feed the World’ ontrafelt het bizarre verhaal van ons voedsel, alvorens het in de schappen van de supermarkt belandt. Regisseur Erwin Wagenhofer  onderzoekt de marktmechanismen die ten grondslag liggen aan onze  voedselindustrie.
Ondanks sommige schokkende onthullingen is de film geen simplistische kruistocht tegen industriële voedselproductie, maar krijgen betrokkenen uiteenlopend van boeren, biologen, politici, producenten van genetisch  gemodificeerde zaden en de CEO van ’s werelds grootste levensmiddelenmultinational Nestlé alle ruimte.

Tijd: 20.00 uur
Locatie: Kargadoor, Oudegracht 36 Utrecht
Meer info film en voorproefje: (oorspronkelijke weblink is dood:
http://www.bastadebat.nl/Wefeedtheworld.htm). Sinds de zomer van 2011 is Basta! samengegaan met Kritische Studenten Utrecht. Zie nu:
https://www.kritischestudenten.nl/agenda/film-we-feed-the-world/

Meer info Wereldvoedseldag
: http://www.wereldvoedseldag.nl/

Over Basta:
Basta organiseert debatten en film met een doel. Een doel dat verder gaat dan het hebben van een leuke avond. Basta wil mensen samenbrengen om te praten over oorlog, racisme, klimaatsverandering en andere maatschappelijke thema’s. En vooral ook hoe we er samen iets aan kunnen doen.
Basta is ontstaan uit een groepje Utrechters (zowel los als vanuit organisaties) die vonden dat er een gebrek was aan kritisch, maatschappelijk debat. Omdat alleen zeuren niet zoveel zin heeft, hebben we besloten iets aan dat gebrek te doen.
Inmiddels zitten we in ons tweede jaar en organiseren we twee keer per maand naast debatten ook films en documentaires. We hopen dat ook jij het de moeite waard vind een keer langs te komen om je mening te laten horen, of om een leuke en pakkende film te kijken!

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=196)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.