Aktie tegen Aldi tijdens anti-racisme- en klimaatkamp Hamburg

Tomaten tegen Aldi

Van 16 tot en met 24 augustus 2008 vond in het Duitse Hamburg een gecombineerd antiracisme- en klimaatkamp plaats. Ongeveer 1500 mensen waren een week lang bezig met discussies en akties rondom het Frontex(migratie)beleid, voedselzekerheid en -distributie, agrobrandstoffen, anti-racisme en kolencentrales.

Tomaten tegen Aldi

Tomaten tegen Aldi

Op maandag 18 augustus was er een actie bij een supermarktfiliaal van de ALDI. ALDI verkoopt groente dat onder erbarmelijke omstandigheden is geproduceerd door uitgebuite migranten in het zuiden van Spanje. Het zijn vaak milieugerelateerde problemen die er voor hebben gezorgd dat deze arbeiders naar Europa trokken. Ook zorgt deze productie van groente en fruit in droge gebieden rond de Middellandse Zee voor droogte en een tekort aan (drink-)water.

Op 1 september verscheen er een verslag op globalinfo over dit antiracisme- en klimaatkamp, geschreven door Flip/Indymedia (http://www.globalinfo.nl/content/view/1669/1/)
 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.