4 sept: Docudebat SOW/Griffioen “We feed the world”

(30 augustus 2008 – update 200328) Op 4 september draait de film “We feed the world” getoond in SOW/Griffioen (Amstelveen) met inleiding vooraf en debat achteraf.

We feed the world (verouderde weblink: http://www.cinema.nl/artikelen/2157140/ingetogen-pleidooi-voor-het-kleinschalige) is een bijzondere en intelligente documentaire waarin de complexheid van de wereldvoedselproductie glashelder uit de doeken wordt gedaan.

Met verschillende interessante vragen en bizarre en schokkende onthullingen. Bijvoorbeeld: hoe kan het dat dagelijks 100.000 mensen omkomen van de honger terwijl er wereldwijd genoeg voedsel wordt geproduceerd voor 12 miljard mensen?

De lezing vooraf en het debat achteraf is van/met Michiel Keyzer, directeur Stichting Onderzoek Wereldvoedselvoorziening van de VU (http://www.sow.vu.nl/) en hoogleraar wiskundige economie (VU).

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Cultuurcentrum Griffioen of telefonisch te reserveren via 020-5985100 of 020-5985033.
Prijzen: € 7,00. Leden van de Vereniging VU-Windesheim en studenten (op vertoon van ledenpas/studentenkaart) betalen € 5,00.

Zie ook de andere docudebatten:
* Donderdag 2 oktober 2008 DE TOEKOMST VAN ONS VOEDSEL (verouderde weblink: weggehaald)
* Donderdag 6 november 2008 MEAT THE TRUTH (verouderde weblink: weggehaald)
* Donderdag 4 december 2008 SUPERSIZE ME ((verouderde weblink: weggehaald)

Meer bronnen:
* Officiële website: We feed the world (inmiddels dode weblink: http://www.we-feed-the-world.at/. Zie ook hier)
* Friends of Earth Europe, GMO’s Food and Farming campaign (verouderde weblink: http://www.foeeurope.org/GMOs/Index.htm. Zie hier en daar)
* Right to Food (http://www.righttofood.org/)

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=187)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *