Camera’s supermarkt doorgelinkt naar politiemeldkamer


De politie in Amsterdam kan sinds kort een overval op of een inbraak in een winkel van Dirk van den Broek (en Dirck III en D-Reizen) live volgen via doorschakeling vanuit de meldkamer naar de camera's die in de filialen zijn geinstalleerd, Het systeem is zowel door winkelier als politie in te schakelen.

Het gaat om een proef die later nog kan worden uitgebreid door gebruik bij andere supermarktketens (en andere bedrijven) en ook direkte beeldontvangst in politieauto's behoort tot de toekomstmogelijkheden.

Volgens een woordvoerder Arnout Aben van de Amsterdamse politie krijgt de politie zo sneller informatie
en kan ze adequater handelen."Soms is het niet zo verstandig om direct
naar binnen te stormen. Dat kunnen we nu dus zien’, aldus Aben.

Volgens Aben is de samenwerking met Dirk van den Broek een begin van een mogelijk brede ontwikkeling en zullen bij succesvolle toepassing andere bedrijven die techniek ook kunnen toepassen. "Als dat leidt tot effectievere opsporing, zal niemand daar bezwaar tegen hebben. Er zal alleen moeten worden bekeken of de capaciteit van onze meldkamer dat wel aan kan.''

Als directe actie aan de hand van beelden onmogelijk is, kunnen de beelden altijd nog achteraf worden gebruikt voor opsporing van de overvaller.

 

Bronnen:
– "Politie kijkt mee bij Dirk van den Broek", Distrifood, 5 mei 2008
(http://www.distrifood.nl/formules/id101-75518/politie_kijkt_mee_bij_dirk_van_den_broek.html)
– "Politie kijkt
mee in supermarkt," Parool 6 mei 2008 (http://www.parool.nl/nieuws/2008/MEI/06/p3.html)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *