Expositie (tm 24 februari): ‘Supermarkten in Europa’ (Brussel)

In december 1957 opende in het Belgische Elsene de eerste supermarkt van het Europese vasteland. Volgens de curator, Nelleke Teughels, koos eigenaar Delhaize aan de hand van een voorbeeld uit het buitenland niet een gewone winkel te openen in het pand, maar om het nieuwe concept van de supermarkt uit te proberen.
Ondanks de argwaan destijds tegen supermarkten werd het concept een succes.

Het bracht een paar grote veranderingen met zich mee: een vee; grotere  winkeloppervlakte, zelfbediening en verschillende afdelingen waarlangs je met een karretje je parcours aflegde. De tentoonstelling toont hoe supermarkten in de loop van de tijd zijn geëvolueerd. Teughels: "We hebben aandacht besteed aan de opening van de allereerste supermarkt in België, maar we hebben ook oog voor de context waarin de supermarkt verscheen. Ook de evolutie van de supermarkten krijgt een plaats want in de loop der jaren is er ook architecturaal vanalles gebeurd."

Bron: "Expo: 'Supermarkt in Europa'" (2 januari 2008) http://www.brusselnieuws.be/site/rubrieken/1091053917/page.htm?newsID=1199288559

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *