Over tijdelijke contracten en leeftijdsdiscriminatie in de supermarktbranche

(4 april 2007 – update 210311) Nieuwe medewerkers in supermarkten krijgen over het algemeen een contract voor bepaalde tijd. Maar zo’n tijdelijk contract wordt meestal niet verlengd nadat je 20 of 21 jaar bent geworden. FNV Bondgenoten geeft in een nieuwe folder aan of je als tijdelijke kracht recht hebt op een vast contract.

Een tijdelijk contract is geldig voor een bepaalde tijd. Je spreekt dan met de werkgever af dat je bijvoorbeeld een paar weken of een paar maanden werkt. Daarna mag het contract twee keer verlengd worden voor een bepaalde tijd. Een derde keer verlengen staat automatisch gelijk aan een contract voor onbepaalde tijd, dus een vast contract zonder einddatum.

Maar vaak geven werkgever na twee verlengingen geen vast contract aan een medewerker. Ze zoeken dan een nieuwe, jongere werkkracht. Op dat moment kan het zijn dat de werkgever  ¨discrimineert op leeftijd.¨

Zit je in zo’n situatie en wil je je werk houden, maar weigert de werkgever je een vast contract aan te bieden? Neem dan contact op met FNV Bondgenoten. Ze kunnen bekijken of er werkelijk sprake is van leeftijdsdiscriminatie. Als dat zo is kunnen ze helpen om de situatie zo goed mogelijk op te lossen.

Meer hierover dus in de folder “Tijdelijke contracten en leeftijdsdiscriminatie”.
(Voorheen te vinden via de website van FNV Bondgenoten, nu niet meer online. Wel nog in het archief van Supermacht).

[Je kunt nu contact opnemen met FNV Handel (tel. 088 – 368 0 368  of via de contactpagina].

Bron: “Tijdelijke contracten en leeftijdsdiscriminatie,” door Sabine Groenendijk, FNV Bondgenoten, 28 maart 2007.

(Verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=94)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *