Buurtbewoners en wijkraad Breda tegen komst Lidl

(5 maart 2007) Omwonenden van de winkelstrip aan de Jorisstraat in Breda verzetten zich tegen de komst van een grote Lidl-vestiging en zullen op 7 maart, tijdens een hoorzitting over het bestemmingsplan, van zich laten horen. Ze krijgen steun van de wijkraad IJpelaar/Overakker.

De buurtbewoners verzetten zich tegen de plannen van Lidl om een bestaande supermarkt in de winkelstrip tweemaal zo groot te maken. Ze zijn tegen een vestiging van Lidl omdat die veel meer (regionaal) verkeer zal aantrekken.

Volgens een van de omwonenenden stelde de gemeente dat de komst van de Lidl de enige mogelijkheid is om verloedering van de winkelstrip tegen te gaan. En er zouden geen andere gegadigden zijn voor de supermarkt.

Maar de gemeente zou niet de waarheid spreken zoals – volgens het bericht in BNDeStem – zou blijken uit brieven waarin de Spar aangeeft een supermarkt in de winkelstrip te willen vestigen.

De wijkraad IJpelaar/Overakker zegt de omwonenden te steunen en zal tijdens de hoorzitting in verband met de bezwaren tegen de vrijstelling van het bestemmingsplan aan B&W vragen of het klopt dat er meer kandidaten zijn voor de winkelstrip.

Bron: “Verzet tegen komst Lidl Jorisstraat duurt voort,” door René Kloeg, BN De Stem, 5 maart 2007.

(Verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=76)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *