Tentoonstelling over verzet tegen Hoog Catharijne en het nieuwe Utrechts City Project

(10 december 2006 – update 210228) Opening van “Tentoonstelling Weggeefwinkel blijft! – UCP Nee!” op dinsdag 12 december om 15.30 in de Puscii (Stationsplein 7, Utrecht) 

Persbericht
(door Weggeefwinkel, internetwerkplaats Puscii en gebruikers Stationsplein 7; 8 december 2006)

De Weggeefwinkel Utrecht heeft 18 oktober j.l. de bekende oprotbrief ontvangen van multinational en Hoog Catharijne eigenaar Corio met de inhoud dat de Weggeefwinkel Utrecht met ingang van 1 november 2006 het stationsplein 7 moet verlaten. [Zie daarvoor ook het Supermacht-artikel “Winkelketen dreigt met ontruiming van Weggeefwinkel Utrecht“].

De gebruikers, Weggeefwinkel en internetwerkplaats Puscii weigeren dit. Op allerlei manieren laten zij dit blijken. Door bijvoorbeeld te flyeren, door met de Weggeefwinkel symbolisch de straat op te gaan, door een handtekeningenaktie, met spandoeken, posters, T-shirts en ook een tentoonstelling.

De tentoonstelling laat zien dat er de afgelopen jaren verzet is gepleegd tegen het UCP (Utrechts City Project), waar Hoog Catharijne onderdeel van is, hoe Hoog Catharijne totstand is gekomen, wat de nieuwe plannen zijn en wat de gevolgen daar van zijn.

De tentoonstelling zal door Leo Lambo van BOCP (Buurt Overleg Centrum Project) op dinsdag 12 december om 15.30 in de Puscii (stationsplein 7) worden geopend. Komt dus allen!

Meer info stond op: Weggeefwinkel Utrecht, (voorheen: http://www.weggeefwinkelutrecht.nl/nl/home/ ), ¨Stationsplein 7 blijft!, Hoog Catharijne, het harteloos winkelhart,¨ 10 jan 2007, Puscii en op ¨Tentoonstelling Weggeefwinkel blijft – UCP NEE,¨  (oorspronkelijk op Weggeefwinkels.nl 10 december 2006.

(Bron: aktielijst 8 december 2006)

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=43)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.