Film 9 januari: ‘The Future of Food’

(6 december 2006 – update 210304) Film ‘The Future of Food‘, een indringende film over genetisch gemanipuleerd voedsel.
Plaats: sociaal centrum De Groene Voltage, Schieweg 61, Rotterdam.
Tijd: 9 januari 2007, 19 uur, toegang gratis.

´The Future of Food´ biedt een diepte onderzoek naar de verontrustende waarheid achter het ongelabelde, gepatenteerde, genetisch bewerkte voedsel dat in de laatste decennia in stilte en geleidelijk aan de schappen vulde van de Noordamerikaanse supermarkten.

De film laat overal boeren aan het woord – van de prairies van Saskatchewan in Canada tot aan de landerijen van Oaxaca in Mexico – die hun leven en bestaansmidelen negatief beïnvloed zagen door deze technologie. De gezondheidsaspecten, het regeringsbeleid en de druk om te globaliseren ten aanzien van het opnemen van genetisch gewijzigde gewassen in ons dagelijks voedingsmiddelen, wekken bezorgdheid op bij vele mensen.

Op locatie opgenomen in Canada, de VS en Mexico, onderzoekt ´The Future of Food´  de ingewikkelde ineenstrengeling van marktkrachten en politieke krachten die er voor zorgen dat we ander eten voorgeschoteld krijgen, terwijl enorm grote transnationale ondernemingen de controle over het wereldvoedselsysteem in handen proberen te krijgen.

De film onderzoekt ook alternatieven voor grootschalige industriële landbouw en stelt dat organische en duurzame landbouw de echte oplossing is voor de landbouwcrisis van vandaag.

Bronnen: Centrum Mujingal en Future of Food
Meer over sociaal centrum ‘De Groene voltage’ op: Indymedia

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=42)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.