Lezing-debat 12 dec ‘Fair Wear’

(1 december 2006 – update 210304) Wat zijn de gevolgen van eerlijke  kledingproductie en -handel? Waarom zijn niet alle producenten aangesloten bij de Fair Wear stichting? Lezing/debat over Kinderarbeid en Verantwoord Ondernemen met o.a. Rosemarie Ruighok van Stichting Fair Wear en Professor Lieten van Stichting IREWOC (Instituut voor Onderzoek naar Werkende Kinderen).
Dinsdag 12 dec 2006; vanaf 19:30 uur; Spaans Cultureel Centrum Instituto Cervantes, Domplein 3, Utrecht

In Europa, ook in Nederland, werd vroeger ernstig misbruik gemaakt van kinderarbeid. In een groot aantal ontwikkelingslanden gebeurt dat nog steeds. De laatste jaren is hieraan in de media en de politiek veel aandacht besteed. Veel aannames blijven echter onbesproken en veel vragen blijven bestaan. Wat zijn de oorzaken ervan? Wat zijn mogelijke oplossingen? Is het afschaffen van kinderarbeid wel een reële mogelijkheid? Hoe verhoudt de rol van maatschappelijk verantwoord ondernemen zich tot kinderarbeid?

Dinsdagavond zullen deze, en meer, onderwerpen besproken worden door de spreker van deze avond, prof. G.C.M. Lieten. Professor Lieten is per I januari 2003 benoemd tot bijzonder hoogleraar Kinderarbeid, in het bijzonder de historische en sociale aspecten.

Entree gratis
Organisatie: SIB-Utrecht
Meer informatie: Maaike Kriellaars

Bronnen: SIB-Utrecht en SIB-Utrecht kalender

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=39)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *