Film vanaf 4 januari: Ons dagelijks Brood

(2 november 2006 – update 210304) Vanaf 4 januari 2007 is de Oostenrijkse film “Our Daily Bread” (2005) van Nikolaus Geyrhalter te zien. De film wordt vertoond in Filmmuseum (Amsterdam), Filmhuis Den Haag, Filmschuur (Haarlem), Lux (Nijmegen), Lantaren/Venster (Rotterdam) en ’t Hoogt (Utrecht). Voorfilm: “Hard Boiled Chicken” (2006, 5’) een korte animatiefilm van Arjan Wilschut.


Over “Our Daily Bread
:
In 90 minuten tijd verbeeldt Geyrhalter – zonder enig commentaar – hoe de etenswaren die we elke dag in Europa consumeren (van olijven tot biefstuk en van tomaten tot zout) geteeld, bereid en gefabriceerd worden. De fraai gefotografeerde, maar soms schokkende beelden tonen het kille, gedepersonaliseerde voedselproductieproces.

Our Daily Bread” werd vorig jaar voor het eerst vertoond (op het International Documentary Festival Amsterdam) waar het de speciale juryprijs kreeg.

De weblinks naar de bronnen (Filmmuseum) en (Our Daily Bread at) en een recensie (europeanfilms.net) zijn niet meer actief. Voor achtergrondinformatie, zie bij Geyrhalterfilm en bij Icarus Films.

Over de voorfilm:
Hard Boiled Chicken (2006, 5’) een korte animatiefilm van Arjan Wilschut. In een strak getekende stijl met sepiatinten gaan een kleine kip en haan op zoek naar de dief van hun ei. Hard Boiled Chicken ging in première op het Nederlands Filmfestival 2006.

(verkorte weblink: https://www.supermacht.nl/?p=22)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.